fredag 11 mars 2011

Dagens lunch



Spaghetti och oregano & basilika-färsbullar med klassisk tomatsås.

Ingredienser färsbullar 8 st:
  • 100 gram vegofärs
  • 0,4 dl mjölk
  • 0,25 dl ströbröd
  • 1/2 gul lök
  • 0,4 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 2 tsk torkad oregano & 1 tsk torkad basilika
Ingredienser tomatsås:
  • 1 dl krossade tomater
  • 0,25 gul lök
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • Lite salt och svartpeppar
Tillredning:
Börja med att blanda ströbrödet och mjölken och låt stå i 5-10 minuter till den har tjocknat.
Blanda ned färsen, stek löken och lägg sedan i den. Blanda ned kryddorna, rör om.
Rulla sedan till bollar och stek.

För att göra tomatsåsen så finhackar du löken och vitlöken och steker den.
När löken har mjuknat häller du i de krossade tomaterna och kryddorna.
Låt stå några minuter sen är den klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar